Rotary Ikast donerede 25 000 kr til gadebørn

Rotary Gadebørn 031

28. jan. 13 overrækkelsen af donationen til Børnenes Liv v/Tove Videbæk

Nicaraguas gadebørn har brug for hjælp

Af Christian Flensborg

Nicaragua er et mellemamerikansk land med et befolkningstal som Danmark. Indtil 1972 har landet været velfungerende og frodigt, men en række krige, oprør og naturkatastrofer har igennem en årrække plaget landet. Præsident Daniel Ortega styrer landet med en jernnæve, og den største del af befolkningen lever i dag på et eksistensminimum. 35.000 gadebørn i alderen 5 – 15 år, mange som 2. generation på gaden, tigger og samler affald for at overleve.

Tove Videbæk, byrådsmedlem i Ikast-Brande, har sammen med andre danske støtter stiftet foreningen ”Børnenes Liv”, som i samarbejde med en lokal protestantisk kirke hjælper gadebørn med skolegang, psykologhjælp og daglige fornødenheder. Målet er at gøre dem i stand til at bryde ud af den onde cirkel, at blive selvforsørgende, og på sigt at bidrage til at skabe bedre levevilkår for sig selv og flere af landets indbyggere.

Ikast Rotary Klub ved formand for projektudvalget Niels Jørgen Philipsen og præsident Stig Chr. Göte donerede onsdag aften 25.000 kr. til foreningen. Pengene går ubeskåret til arbejdet for børnene, da foreningens danske ledelse selv afholder egne udgifter, og pengene videregives direkte til institutionerne.


                                                                                                © Børnenes Liv