Børn på gader og lossepladser i Nicaragua

Brande

Tove Videbæk hos Inner Wheel

Børn på gader og lossepladser i Nicaragua

- Midt i den myldrende trafik løb børn i alderen 5-15 år ind og ud imellem bilerne og tiggede eller tilbød at vaske bilruder. Bagefter spiste de madrester, som bilisterne smed ud til dem. Nogle af dem slikkede på tomme pizzabakker eller sniffede lim. Det rørte mig dybt i hjertet, og jeg måtte bare gøre noget!

Tove Videbæk var tirsdag d. 12. marts gæst hos Inner Wheel for Ikast-Brande på deres møde på Hotel Dalgas. Her fortalte hun om foreningen ”Børnenes Liv”, som hun etablerede efter at have besøgt Nicaragua i julen 2011 og i august 2012.

For at kunne hjælpe nogle af de 35.000 børn, der lever på gader og lossepladser i Nicaragua, har foreningen Børnenes Liv allieret sig med en kirke, som ligger i midten af Nicaraguas hovedstad, Managua. Denne kirke har et stort socialt arbejde med børnehjem og skoler og deler hver dag mad ud til hundredvis af børn. Sammen med denne kirke vil Børnenes Liv gennemføre et projekt, hvor gadebørn og børn fra lossepladser kommer i skole, får sund mad, samt får træning i et praktisk erhverv. I første omgang vil det være landbrug, med fokus på nogle få tropiske afgrøder, som børnene skal lære at dyrke og sælge, således at de med tiden vil kunne forsørge sig selv.

I afslutningen af Inner Wheels arrangement var der auktion til fordel for Børnenes Liv. Effekterne, der blev solgt, var gaver, som deltagerne havde medbragt til formålet.

Bestyrelsen for Børnenes Liv består af: Hugo Martinussen, Ikast, (tidl. chef i Jyske Bank), Allan Vinge, Brande, (læge), Agner Ebild, Give, (pædagog og plejefar), Tove Videbæk, Brande, (politiker). 

                                                                                                © Børnenes Liv