Undervisningsbog på spansk om gadebørn i Nicaragua.

Con un vaso de pega en la mano

'Jeg stak af hjemmefra, da jeg var 5. Min mor døde, da jeg var 3. Vi var meget fattige, og min far mishandlede os børn så meget, at jeg til sidst bare blev på gaden'.

Undervisningsbog på spansk om gadebørn i Nicaragua.

 

Om

Med et glas lim i hånden ...

En undervisningsbog på spansk om gadebørn i Latinamerikas næstfattigste land Nicaragua. Den skildrer primært det liv, som en lille gruppe af drenge lever på gaden i Nicaraguas hovedstad Managua. Drengene er adskilt fra deres familier, men de har et stærkt kammeratskab og en "trofast følgesvend" ved deres side - et glas lim i hånden. De er blevet afhængige af at sniffe denne lim.

Bogen fortæller om drengenes dagligdag præget af limsnifferi, arbejde, mangel på mad og skolegang, frygt for politi og gadebander, men samtidigt om venskab, medmenneskelighed og drømme for fremtiden. Desuden tilbyder den en kort præsentation af Nicaragua, information om hjælp til børnene på gaden, en personlig fortælling om frivilligt arbejde med gadebørn samt en artikel om Danmarks bistandsarbejde i Nicaragua. Sidst, men ikke mindst, gives et billede af landet som meget andet end blot fattigdom og gadebørn. For Nicaragua byder også på en varm og gæstfri befolkning, musikalske rytmer, vulkaner, caribiske sandstrande og meget meget mere.

Læse mere ………………………….

                                                                                                © Børnenes Liv